Voldoen aan Amanda Jane Jones.Als de grondleggers van Kinfolk tijdschrift, ontwierp Amanda wat een van onze favoriete publicaties is helemaal opnieuw, en creëerde de prachtige look die het vandaag nog steeds aanschouwt. Tegenwoordig is Amanda freelance grafisch ontwerper, redacteur van Define Magazine en moeder van een groeiend gezin. Ze is een grote fan van George en Willy, met haar meest recente product, de Studio Roller, dat binnenkort wordt toegevoegd aan haar nieuwe slaapkamer. We praten haar hieronder bij...

 

Vertel ons iets over Amanda Jane Jones? Ik ben een freelance grafisch ontwerper en art director in het zuiden van Chicago. Ik woon hier met mijn man en twee kinderen (een onderweg in slechts een paar weken!). Ik heb een klein thuiskantoor en onze favoriete gezinsactiviteit is samen fietsen naar de oever van het meer voor een picknick of strandbezoek.

 

Je was mede-oprichter van Kinfolk, een van onze favoriete publicaties. Wat was de inspiratie achter het starten van dit tijdschrift? Nummer 13 was mijn laatste, dus het is alweer een tijdje geleden! Maar Nathan reikte vanaf het begin naar me uit. Hij had een naam en thema en daar bleef het bij! Het was een geweldige ervaring om het vanaf nul te kunnen ontwerpen en esthetisch iets helemaal zelf te bedenken. Het was een geweldige ervaring om deel van uit te maken.

 

Wat heeft je ertoe aangezet om je nieuwste tijdschrift Define te beginnen? Ik miste tijdschriftontwerp en als freelancer wilde ik iets maken voor artiesten dat een plek voor hen zou kunnen zijn om hun vak te ontdekken zonder het filter van de klant. Elk nummer had één thema en ik was verbaasd over hoe weinig overlap we hadden tussen artiesten en elke keer zulke unieke interpretaties. We lanceerden het een maand voordat onze tweede zou komen, dus na vier succesvolle problemen besloten we het in de wacht te zetten totdat ons gezin wat ouder werd. Voor nu is het een back-burner-project voor de toekomst!

 

Wat is de sleutel tot een goed ontwerp?Ik denk dat het steeds verandert. Mijn stijl is in de loop der jaren zeker geëvolueerd en volwassen geworden, maar voor mij komt het altijd neer op solide typografie, goed verdeelde ruimte. Goede afbeeldingen kunnen een ontwerp ook maken of breken. Het is daarom belangrijk om samen te werken met goede fotografen die uw visie begrijpen en delen.

 

Wat vind je leuk aan de esthetiek van George en Willy? Het is eenvoudig, functioneel en mooi tegelijk. We stopten bijvoorbeeld onze kledingrekken in de kast als ze niet in gebruik waren, maar onze G&W-kast ziet er zo mooi uit als hij is, we laten hem gewoon buiten staan, leunend tegen de muur tot onze volgende lading wasgoed is klaar om op te hangen. Het voelt meer als een deel van onze ruimte en ons huis dan als een doorn in het oog dat we niet kunnen wachten om het te verwijderen.

 

Welke G&W-producten gebruikt u regelmatig?We gebruiken het droogrek en de notitieroller bijna dagelijks - en we zijn momenteel bezig met het ophangen van de papierrol in de kinderkamer terwijl we het opnieuw ontwerpen zodat ze het kunnen delen voordat de baby komt!

 

Wat zijn jouw beste tips om georganiseerd te blijven? Benut je kastruimte en gebruik veel containers! Alles heeft een ruimte, een doos of een mand in ons huis. Dit maakt opruimen zo gemakkelijk en voor mij maakt het het ouderschap ook zoveel gemakkelijker. De kinderen weten precies waar hun speelgoed en knutselspullen zijn en ze weten precies waar ze heen gaan als ze klaar zijn. We zijn altijd op zoek naar mooie dozen en manden om voor dit doel te gebruiken en hebben het geluk gehad om mooie en unieke dozen te vinden die bijdragen aan de esthetiek van ons huis in plaats van onze ruimte rommelig te maken.

 

Hoe blijf je creatief en houd je je werkplek inspirerend? Ik heb een inspiratiemuur die ik constant aanvul in mijn kantoor. We hebben ook een hele grote boekenwand in onze eetkamer die vol staat met boeken van over de hele wereld met verschillende artiesten - dit is altijd een go-to voor mij. En natuurlijk ons meer! Eerlijk gezegd, als ik in een ontwerpsleur zit, is het eerste wat ik doe een wandeling maken met mijn kinderen of hardlopen. Enkele van mijn beste ideeën zijn ontstaan terwijl ik de lucht van het meer inademde.

 

 

Foto's met dank aan Amanda Jane Jones