Stephen Elliott / Drop Structures

We spraken met Stephen Elliott over zijn zorgvuldig samengestelde prefab "Mono", ontworpen en gebouwd door DROP Structures. Elk element van het interieur dat uit de structuur past, is evenzeer overwogen door zijn oorsprong en de bruikbaarheid van het feit dat het functioneel is in een woning die hoogstnoodzakelijk is.

 

Vertel ons iets over uzelf en uw Monostructuur.

Ik heb een klein stukje onbebouwd land in een landelijke provincie, ongeveer 90 minuten van Portland. Na een paar seizoenen op het land te hebben gekampeerd, was de volgende stap het toevoegen van een kleine hut om het minder vervelend te maken om daar van de tijd te genieten.

 

De Mono-structuur was een goed compromis tussen het zelf willen bouwen van een kleine hut en de realiteit van de beschikbare tijd om dat te doen. Bij het vinden van een uitstekende prefab, was ik gemakkelijk in staat om 90% van wat ik wilde in een structuur te krijgen. De tijd kon dan met horten en stoten worden gegeven om het interieur en de verlichting uit te bouwen, een tweekoppige inspanning die ik zowel leuk als uitdagend vind.

 

 

Elk element van het interieur is uitgerust met goed onderzochte stukken. Wat inspireerde je om je ruimte zo zorgvuldig in te richten?

Mijn zoon en ik wonen in een klein appartement en hebben ons noodzakelijkerwijs moeten aanpassen om alleen dingen in huis te halen die hun waarde en bruikbaarheid kunnen bewijzen. De noodzaak om zorgvuldig te kiezen wat er aan een ruimte wordt toegevoegd als je zo weinig vierkante meter hebt, is verdomd belangrijk. Kortom, de drijfveer van het ontwerp was: noodzaak.

 

 

Je hebt de wanden voorzien van onze Pegboards, waarom heb je deze gekozen boven andere planken of opbergmogelijkheden?

Ik had oorspronkelijk iets heel anders voor ogen voor opslagontwerpen. Ik had een prachtige, lichtgewicht set String-systeemcomponenten bedacht die planken, kasten, uitklapbare tafels zou bieden - vrijwel alles. Maar toen ik keek naar hun inbreuk op het interieur van de structuur, hoe minimaal ook, deed me nadenken over wat ooit een enige optie leek.

Ik zag een op maat gemaakte pegboard-muur bij een klein architectenbureau hier in Portland, Oregon en dacht 'dat ziet er fantastisch uit'. Na aanvankelijk onderzoek te hebben gedaan naar het onderwerp, vond ik weinig beschikbare opties en de meeste leken met minder zorg te zijn gemaakt dan ik had gehoopt. Toch zag het uitgangspunt er goed uit: opbergplanken voor kampeerspullen vandaag, planken en ophangopties voor kledingkasten als ze in de toekomst worden omgebouwd tot een vrijstaande slaapkamer, of misschien op een dag gewoon werkplaatsopslag voor een geweldige studio.

 

 

Voortdurend onderzoek leidde me naar George & Willy, en het ontwerp en de kwaliteit verkochten me meteen. Maatvoering van een vierkante meter, onbehandelde berken multiplex van vliegtuig-/exterieurkwaliteit (net als de bestaande binnenmuren!), de zorgvuldige randafwerking en de schulprand aan de onderkant toegevoegd om de haringen stevig vast te houden en aantrekkelijk vertelde me dat deze zijn gemaakt door iemand die van hun vak houdt.

Ik hing de pegboards op met zware aluminium Franse schoenplaatjes en ongeveer een miljoen roestvrijstalen houtschroeven. Ik heb het gevoel dat de pegboards voor altijd aan de muur zullen hangen en zullen voldoen aan de behoeften van vandaag en alle dagen die komen gaan. Bedankt dat je ze hebt gemaakt.

 

U kunt meer leren over DROP-structuren hier.

Ook te zien op Dwell, je kunt het lezen hier.