De laatste tijd merk ik dat ik veel rijd, meestal solo. Nadat ik mijn Spotify-afspeellijsten had uitgeput, besloot ik podcasts te proberen. Ik heb zo van ze genoten. Het is een ontspannende maar productieve manier van pendelen en ik lijk elke keer iets nieuws te leren. Ik dacht ik deel mijn huidige favorieten met jullie.

 

1. Hoe ik dit heb gebouwd

Het is altijd inspirerend om te horen hoe en waarom bedrijven beginnen, vooral wanneer het James Dyson is die spreekt over de kruiwagen die hij maakte toen hij jong was, of Yvonne Chouinard in de vroege dagen van Patagonië. Deze podcast gaat helemaal over hoe succesvolle bedrijven zijn gestart en vandaag de dag worden geleid. Ik vond de bijzonderheid van de Starbucks-aflevering interessant.

 

Yvonne in Yosemite in de begindagen van Patagonië

 

2. 99% onzichtbaar

Deze podcast verkent architectuur en design over de hele wereld. Ik heb geleerd dat er een kluis is op een eiland tussen de Noordpool en Noorwegen die elk bestaand zaad bevat in het geval van een wereldwijde crisis waarbij zoiets als bosbessen uitstierven. Er is een aflevering die de geboorte verklaart van de driepuntslijn in basketbal, die werd geïntroduceerd nadat spelers begonnen te slam dunking.

Zaadkluis

 

3. Desert Island-schijven

Als je vast zou zitten op een onbewoond eiland en maar acht nummers mee zou kunnen nemen, wat zouden dat dan zijn? BBC runt Desert Island Discs sinds 1942. De toenmalige gastheer praat met bekende mensen over hun favoriete liedjes en hoe ze hun leven hebben gevormd. Het is een fascinerende kijk in de verhalen en levens van David Beckham, Tom Hanks en honderden anderen. De Bill Gates een is ook erg goed.

 

 

4. Monacle Radio - De ondernemers

Ik heb vooral genoten de aflevering met de Nieuw-Zeelander Tim Brown. Wie heeft Allbirds opgericht. Een echt cool bedrijf dat schoenen maakt van wol en bomen.