Als ik naar de huizenmarkt kijk, zit ik vast in mijn kleine appartement met één slaapkamer (met mijn vriend en hond) tot ik 80 ben. Ik weet niet of ik het aankan om in zo'n krappe ruimte te wonen en tegelijkertijd een gebied te creëren dat ik graag mijn thuis noem. Kijk, ik heb de gewoonte, waarvan mijn vriend beweert dat het een probleem is, om huisdecoratie te kopen. Voordat ik een hoarder werd, dacht ik dat ik een aantal creatieve ruimtebesparende oplossingen zou zoeken om in mijn huis te implementeren.

Home Office Design

Zie meer van Jennifer hier

  1. Gebruik de muren. Het is iets waar ik nooit echt aan heb gedacht, behalve voor het ophangen van kunst, maar muren zijn van onschatbare waarde als het gaat om ruimtebesparing. De Houten ophangbord helpt me planten, snuisterijen en decoratieve voorwerpen uit "gebruiksvriendelijke" ruimtes, zoals mijn bureau of salontafel, over te brengen naar frisse ruimtes waar ze nog steeds zichtbaar zijn.

  2. Naast het gebruik van de muren, is het plafond een geweldige manier om ruimte te besparen (ja, ik meen het). De Hangend droogrek verwijdert het gedoe van het gevreesde waspaard en gebruikt in plaats daarvan een katrolsysteem om kleding gemakkelijk op een duurzame manier aan de lucht te drogen. Onze vriendin ging naar het volgende niveau en ontwierp een washok onder haar trap!


   Creative Laundry Design


  3. Salontafels met vakken. Mijn vriend is een bouwer (ja, erg behulpzaam) en heeft een salontafel gemaakt waarvan het blad naar buiten schuift om een geheim compartiment te tonen. Het zorgt ervoor dat items die vaak nodig zijn, dichtbij kunnen worden gehouden, zonder een ruimte te overbelasten en vol te proppen.

  4. Fatsoenlijke kastruimte creëren en daaraan vasthouden. Het is meer dan alles in de gangkast gooien, je moet een methode hebben voor je waanzin, zodat je weet waar alles wordt bewaard. Door opslagruimte te gebruiken door dingen op de juiste manier op te bergen (zoals lakens vouwen in plaats van er een bal van te knijpen en er het beste van te hopen) kan er zoveel meer ruimte ontstaan in kasten en kleerkasten.

   Coffee Table with CompartmentsCredit: Harwood Bouwers

Over het algemeen gaat het proberen om te sparen hand in hand met elke yo-pro, dus geen van deze ideeën is bedoeld om de bank te breken. Het gaat erom een ruimte te creëren waar je van houdt en waar je je comfortabel in voelt. Deze tips zullen mijn schoenendoos niet op magische wijze veranderen in een landhuis (tot mijn grote ontsteltenis), maar zullen zeker een wereld van verschil maken in het dagelijks leven.