Träffa Amanda Jane JonesSom grundande designers av Kinfolk tidningen, designade Amanda vad som är en av våra favoritpublikationer från grunden och skapade den vackra looken som den fortfarande ser idag. Idag är Amanda frilansande grafisk designer, redaktör för Define Magazine och mamma till en växande familj. Hon är ett stort fan av George och Willy, med hennes senaste produkt, Studio Roller, på väg att läggas till i hennes nyanlända sovrum. Vi hinner med henne nedan...

 

Berätta lite om Amanda Jane Jones? Jag är en frilansande grafisk designer och art director baserad på södra sidan av Chicago. Jag bor här med min man och två barn (ett på väg om bara några korta veckor!). Jag har ett litet hemmakontor och vår favoritfamiljeaktivitet är att cykla till sjöstranden tillsammans för en picknick eller strandbesök. 

 

Du var med och grundade Kinfolk, en av våra favoritpublikationer. Vad var inspirationen bakom att starta den här tidningen? Nummer 13 var mitt sista, så det var ett tag sedan! Men Nathan nådde ut till mig i början. Han hade ett namn och ett tema och det var ungefär det! Det var en häpnadsväckande upplevelse att kunna designa den från grunden och drömma om något helt på egen hand estetiskt. Det var en underbar upplevelse att vara en del av. 

 

Vad fick dig att börja din senaste tidning, Define? Jag saknade tidningsdesign och som frilansare ville jag skapa något för artister som kan vara en plats för dem att utforska sitt hantverk utan kundfiltret. Varje nummer hade ett tema och jag blev förvånad över hur lite överlappning vi hade mellan artister och sådana unika tolkningar varje gång. Vi lanserade den en månad innan vår andra skulle beräknas, så efter fyra lyckade nummer beslutade vi att vänta tills vår familj blev lite äldre. För tillfället är det ett projekt för framtiden!

 

Vad är nyckeln till bra design? Jag tror att det förändras hela tiden. Min stil har utvecklats och mognat under åren förvisso, men för mig handlar det alltid om ett gediget typografiskt välfördelat utrymme. Bra bilder kan också skapa eller bryta en design - så det är viktigt att arbeta med bra fotografer som förstår och delar din vision. 

 

Vad gillar du med George och Willy-estetiken? Det är enkelt, funktionellt och vackert på samma gång. Vi brukade till exempel förvara våra klädhängare i garderoben när de inte används, men vår G&W ser så vacker ut som den är, vi lämnar den bara ute och lutar oss mot väggen tills nästa laddning tvätt är redo att hänga. Det känns mer som en del av vårt utrymme och hem snarare än ett ögonsår som vi inte kan vänta med att ta bort.

 

Vilka G&W-produkter använder du regelbundet? Vi använder torkställningen och sedelrullen nästan dagligen - och vi håller just nu på att hänga upp pappersrullen i barnens rum när vi designar om den så att de kan dela den innan bebisen kommer!

 

Vilka är dina bästa tips för att hålla ordning? Utnyttja ditt garderobsutrymme och använd många behållare! Allt har ett utrymme, en låda eller en korg i vårt hem. Detta gör det så enkelt att städa och för mig gör det också föräldraskap så mycket enklare. Barnen vet exakt var deras leksaker och konsttillbehör finns och de vet exakt var de går när de är klara. Vi letar alltid efter vackra lådor och korgar att använda för detta ändamål och har haft turen att hitta vackra och unika sådana som lägger till det estetiska i vårt hem snarare än att belamra vårt utrymme. 

 

Hur håller du dig kreativ och håller din arbetsplats inspirerande? Jag håller en inspirationsvägg som jag ständigt lägger till på mitt kontor. Vi har också en väldigt stor bokvägg i vår matsal som är full av böcker från hela världen som visar upp olika artister – det här är alltid ett val för mig. Och naturligtvis vår sjö! Ärligt talat, när jag är i en designspår är det första jag gör att gå en promenad med mina barn eller springa. Några av mina bästa idéer har kommit när jag andas in sjöluften.

 

 

Foton med tillstånd av Amanda Jane Jones

BentoSMB Inc. Collaborator