Stephen Elliott / Drop Structures

Vi pratade med Stephen Elliott om hans noggrant kurerade prefab "Mono", designad och byggd av DROP Structures. Varje del av interiören som passar in i strukturen har beaktats i lika hög grad av dess ursprung, och det praktiska i att det är funktionellt i en bostad som bara behövs.

 

Berätta lite om dig själv och din monostruktur.

Jag har en liten bit av obebyggd mark i ett landsbygdsområde cirka 90 minuter från Portland. Efter att ha campat på landet i ett par säsonger var nästa steg att lägga till en liten hydda för att göra det mindre jobbigt att njuta av tiden där.

 

Mono-strukturen var en bra kompromiss mellan att vilja bygga en liten hydda själv och verkligheten i den tid som fanns tillgänglig för att göra det. När jag hittade en fantastisk prefab kunde jag lätt få 90% av vad jag ville ha i en struktur. Tid kan sedan ges i passningar och börjar bygga ut interiören och belysningen, en tvåhövdad ansträngning som jag både tycker om och tycker är utmanande.

 

 

Varje del av interiören har försetts med väl genomarbetade föremål - vad inspirerade dig att kurera ditt utrymme så noggrant?

Min son och jag bor i en liten lägenhet och har av nödvändighet varit tvungna att anpassa oss till att bara ta med saker till vårt hem som kan bevisa deras värde och nytta. Behovet av att noggrant välja vad som läggs till ett utrymme när du har så få kvadratmeter är jäkligt viktigt. Så med ett ord, det som drev designen var - nödvändighet.

 

 

Du har försett väggarna med våra Pegboards, vad fick dig att välja dessa framför andra hyllor eller förvaringsmöjligheter?

Jag hade ursprungligen tänkt mig något mycket annorlunda för förvaringsdesign. Jag hade drömt om en underbar, lätt uppsättning av String-hyllsystemkomponenter som skulle erbjuda hyllor, skåp, utfällbara bord – i stort sett allt. Men när jag tittade på deras intrång i strukturens interiör, hur minimal den än är, fick det mig att tänka om vad som en gång verkade vara ett det enda alternativet.

Jag såg en anpassad pegboard-vägg på ett litet arkitektkontor här i Portland, Oregon och tänkte "det där ser fantastiskt ut". Efter att först ha undersökt ämnet hittade jag få tillgängliga alternativ och de flesta såg ut att vara gjorda med mindre omsorg än jag hoppats. Ändå såg premissen bra ut: förvaringshyllor för campingutrustning idag, hyllor och upphängningsalternativ för spolgarderob om de konverteras till ett fristående sovrum i framtiden, eller kanske bara verkstadsförvaring för en fantastisk studio någon gång.

 

 

Fortsatt forskning ledde mig till George & Willy, och designen och kvaliteten sålde mig direkt. Meter-kvadratstorlek, flygplan/exteriör-kvalitet obehandlat björkskikt (precis som de befintliga innerväggarna!), den noggranna kantfinishen, och undersidans skalning lagts till för att hålla pinnarna säkert och attraktivt berättade att dessa gjordes av någon som älskar sitt hantverk.

Jag hängde upp pinnbrädorna med hjälp av kraftiga franska klossar av aluminium och ungefär en miljon skruvar i rostfritt trä. Jag känner att pinnbrädorna kommer att sitta på väggarna för alltid och kommer att möta dagens behov och alla kommande dagar. Tack för att du gjorde dem.

 

Du kan lära dig mer om DROP-strukturer här. 

Finns också på Dwell, du kan läsa den här.

Andrew BetterShipping