Den senaste tiden har jag kommit på mig själv att köra mycket, oftast ensam. Efter att ha tömt mina Spotify-spellistor bestämde jag mig för att ge poddsändningar. Jag har njutit så mycket av dem. Det är ett avkopplande men ändå produktivt sätt att pendla och jag verkar lära mig något nytt varje gång. Jag tänkte dela mina nuvarande favoriter med er. 

 

1. Hur jag byggde detta

Det är alltid inspirerande att höra om hur och varför företag startar, särskilt när det är James Dyson som talar om skottkärran som han gjorde när han var ung, eller Yvonne Chouinard i Patagoniens tidiga dagar. Den här podden handlar om hur framgångsrika företag startades och drivs idag. Jag tyckte att Starbucks-avsnittet var intressant. 

 

Yvonne i Yosemite i Patagoniens tidiga dagar

 

2. 99% Osynlig

Denna podcast utforskar arkitektur och design runt om i världen. Jag lärde mig att det finns ett valv på en ö mellan Nordpolen och Norge som håller varje frö som finns i händelse av en global kris där något som blåbär försvann. Det finns ett avsnitt som förklarar födelsen av trepunktslinjen i basket, som introducerades efter att spelare började slam dunking. 

Frövalv

 

3. Desert Island-skivor

Om du satt fast på en öde ö och bara kunde ta med dig åtta låtar, vilka skulle de vara? BBC har kört Desert Island-skivor sedan 1942. Värden på den tiden pratar med kända personer om deras favoritlåtar och hur de har format sitt liv. Det är en fascinerande inblick i David Beckhams, Tom Hanks och hundratals andras berättelser och liv. De Bill Gates en är också väldigt bra.

 

 

4. Monacle Radio - Entreprenörerna

Jag njöt särskilt avsnittet med nyzeeländaren Tim Brown. Vem grundade Allbirds. Ett riktigt coolt företag som gör skor av ull och träd. 

 

William McCallum