Möt Cam Neate, fotograf och creative director extraordinaire. 

 

När han inte surfar eller umgås med sin totala brudflickvän, kan han hittas som fotograferar bara de coolaste sakerna och arbetar med några fantastiska nyzeeländska kreativa. Hans Instagram utspelar sig som en serie av avundsjuka framkallande ögonblicksbilder.

 

Cam tog nyligen våra produkter och är en nära vän till George and Willy-studion.

 

Berätta lite om dig själv och Neate Studios...
Jag kommer från stranden men bor för närvarande i storstaden. Jag gillar att göra många saker och
Neate Studios är paraplyet som omfattar dessa intressen; filmskapande,
fotografi, skrivande och idéer. Neate Studios är ett slags boutiqueproduktionsbolag. Jag har en liten familj begåvade entreprenörer som hjälper mig att förverkliga dessa idéer. När startade du Neate Studios och vilket har varit ditt favoritjobb hittills?
Neate Studios föddes för cirka 3,5 år sedan efter att ha sett en lucka på marknaden
för personlig, smidig och högkvalitativ produktionsproblemlösning. Jag har haft tur
att jobba på riktigt roliga och utmanande projekt med grymma människor/vänner.
Fotografering i Asien, Kalifornien och öarna samt berätta lokala historier;
intervjua bönder, rugbyspelare och småstadskreativa. Jag gjorde en kort
film med ett varumärke som heter TCSS förra året och vi hade premiär i Sydney,
det är förmodligen en höjdpunkt. 

Vad är viktigt för dig i en arbetsmiljö?
Förtroende är extremt viktigt i en arbetsmiljö och kommunikation också. När du är ute och fotograferar skulle jag säga att fukt, solkräm, mat och samarbete är viktigast. I en kontorsmiljö föredrar jag att vara ensam i en lugn och städad zon. Inget stök och minimalt med ljud, det är då jag är som mest produktiv.

Vad inspirerar dig?
Jag har en tendens att snubbla över inspiration på vardagen. Från ett tidigt morgonfika på stranden till en biltur genom vårt vackra land. Jag är sugen på mjukt gyllene ljus och det dramatiska landskapet på våra västkuststränder. Jag får inspo av att surfa och
musik och finner mig ofta på att drömma om scener för projekt. Jag inspireras ständigt av mina vänner såväl som lokala och internationella konstnärer vars verk jag tittar på, läser och följer.


Vad har du lärt dig av att bli frilansare och gå ensam?
Jag har lärt mig att du måste jobba hårt, att du måste stressa och stanna kvar
toppen av så många saker. Att du behöver förstå verksamheten lika mycket som du gör
kreativt tänkande och problemlösning. Längs vägen har jag lärt mig vad jag har
styrkor är och säkert mina svagheter också. Jag har lärt mig hur givande det är att
försörja dig själv utifrån dina egna färdigheter och att förstå att det är okej att
ta en stund att slappna av. Jobba smart när du jobbar och ställ in ordentligt när du
tiden är rätt. Fira dina framgångar och var alltid en snäll person.


Vad är coolt med George och Willy som företag och även deras
Produkter?
För mig är George & Willy den klassiska framgångssagan man hör om på poddar. Två kompisar gör saker av sin universitetslägenhet för att lösa ett problem; i deras fall en lucka på marknaden för vardagliga verktyg för ditt hus eller företag. År efter de är en
känt för kvalitet och estetiskt inspirerad produktdesign. Jag har verkligen
gillade att samarbeta med teamet för att skapa sina bilder och kan inte vänta med att fotografera
mer med dem.Vad händer härnäst för Cam Neate?
Städa mitt kontor och be G&W om en studiorulle. Låna Georges sprutpistol för att måla mitt hus. Slutföra mitt första halvmaraton. Arbeta med fler fantastiska projekt
(reklamfilmer och musikvideor) och sedan ta reda på hur man kan fly NZ vinter för en
Några veckor. Det är mitt pågående arbete.


Hallå.

 

George & Willy