När jag tittar på bostadsmarknaden kommer jag att sitta fast i min lilla lägenhet med ett sovrum (med min pojkvän och hund) tills jag är 80. Jag vet inte om jag klarar av att bo i ett så trångt utrymme samtidigt som jag skapar ett område som jag gärna kallar hem. Se, jag har den här vanan, som min pojkvän hävdar är ett problem, att köpa heminredning. Nu innan jag blir en hamstrare tänkte jag leta efter några kreativa utrymmesbesparande lösningar att implementera i mitt hem.

Home Office Design

Se mer från Jennifer här

  1. Använd väggarna. Det är något jag aldrig riktigt tänkt på, annat än att hänga upp konst, men väggar är ovärderliga när det kommer till att spara utrymme. De Trä stiftbräda hjälper mig att överföra växter, krimskrams och prydnadsföremål från "lät använda" områden, som mitt skrivbord eller soffbord, till fräscha utrymmen där de fortfarande är synliga.

  2. Tillsammans med att använda väggarna är taket ett lysande sätt att spara utrymme (ja, jag menar allvar). De Hängande torkställning tar bort krånglet för den fruktade tvätthästen och använder istället ett remskivasystem för att enkelt lufttorka kläder på ett hållbart sätt. Vår vän gick till nästa nivå och designade en tvättstuga under hennes trappa!


   Creative Laundry Design


  3. Soffbord med fack. Min pojkvän är en byggare (ja, väldigt hjälpsam) och skapade ett soffbord där toppen glider ut för att visa ett hemligt fack. Det gör att föremål som behövs ofta förvaras nära, utan att överbelasta och belamra ett utrymme.

  4. Skapa anständigt skåputrymme och hålla fast vid det. Det är mer än att slänga allt i korridorens skåp, du måste ha en metod för din galenskap, så att du vet var allt förvaras. Att utnyttja lagringsutrymme genom att lägga undan saker på rätt sätt (som att vika lakan i motsats till att skrapa ihop det till en boll och hoppas på det bästa) kan ge så mycket mer utrymme i skåp och garderober.

   Coffee Table with CompartmentsKreditera: Harwood Builders

Att försöka spara går i allmänhet hand i hand med alla yo-proffs, så ingen av dessa idéer är utformade för att bryta banken. Det handlar om att skapa ett utrymme du älskar och trivs i. Dessa tips kommer inte på ett magiskt sätt att förvandla min skokartong till en herrgård (till min bestörtning) men kommer säkerligen att göra skillnaden i vardagen.

Phoebe Paterson