I det siste har jeg funnet meg selv å kjøre mye, vanligvis alene. Etter å ha brukt opp Spotify-spillelistene mine bestemte jeg meg for å prøve podcaster. Jeg har likt dem så mye. Det er en avslappende, men produktiv måte å pendle på, og jeg ser ut til å lære noe nytt hver gang. Jeg tenkte jeg skulle dele mine nåværende favoritter med deg.

 

1. Hvordan jeg bygget dette

Det er alltid inspirerende å høre om hvordan og hvorfor bedrifter starter, spesielt når det er James Dyson som snakker om trillebåren han laget da han var ung, eller Yvonne Chouinard i Patagonias tidlige dager. Denne podcasten handler om hvordan vellykkede virksomheter ble startet og drives i dag. Jeg syntes Starbucks-episoden var interessant.

 

Yvonne i Yosemite i de tidlige dagene av Patagonia

 

2. 99 % usynlig

Denne podcasten utforsker arkitektur og design rundt om i verden. Jeg lærte at det er et hvelv på en øy mellom Nordpolen og Norge som holder hvert eneste frø som eksisterer i tilfelle en global krise der noe som blåbær ble utryddet. Det er en episode som forklarer fødselen til trepunktslinjen i basketball, som ble introdusert etter at spillere begynte å slam dunking.

Frøhvelv

 

3. Desert Island-plater

Hvis du ble sittende fast på en øde øy og bare kunne ta med deg åtte sanger, hva ville de vært? BBC har kjørt Desert Island Discs siden 1942. Verten på den tiden snakker med kjente folk om favorittsangene deres og hvordan de har formet livet sitt. Det er et fascinerende blikk inn i historiene og livene til David Beckham, Tom Hanks og hundrevis av andre. De Bill Gates en er også veldig bra.

 

 

4. Monacle Radio - Entreprenørene

Jeg likte spesielt godt episoden med New Zealanderen Tim Brown. Hvem grunnla Allbirds. En virkelig kul bedrift som lager sko av ull og trær.

 

William McCallum